top of page

REFERENTIES

reacties van leerkrachten & leerlingen

Karlijn (De Regenboog):

Ge-wel-dig! Dit is veruit het leukste en meest leerzame project wat ik ooit in de klas heb gehad!

Dit past perfect bij de belevingswereld van de kinderen.

Joris (De Lage Weijkens):

Spraakwater is echt een blijvende herinnering aan de basisschooltijd!

Jill (De Wildschut):

Wat was het weer een zeer geslaagd project! Jullie hebben een erg leuk en grappig Spraakwater verhaal verzorgd voor in de klas met allemaal verschillende stemmetjes en typetjes. Chapeau!

En het riddertoernooi in de speelzaal vonden de kinderen ook fantastisch! Complimenten voor de manier waarop jullie projecten in elkaar zitten.

Ik wilde het jullie toch eventjes laten weten. 😄

Hopelijk mogen wij Oogpunt snel weer op onze school verwelkomen.

Salah (Strijp Dorp):

Wauw Wauw Wauw!!! Fantastisch!!! Wat is het mooi geworden. 

De hele school vond het in één woord GE-WEL-DIG! Enorm veel complimenten voor OOGPUNT.

De leerlingen hebben, naast een leuke/onvergetelijke dag, veel geleerd over het milieu en zijn vooral bewust gemaakt over hun eigen bijdrage. Hoe kan ik er zelf voor zorgen dat het milieu wordt verbeterd? Wat is mijn eigen bijdrage hierin? Tijdens de quiz zijn er mooie gesprekken ontstaan over het milieu. Daarnaast hebben ze ook op taalgebied veel geleerd (rijmen) en ICT vaardigheden. Wat is belangrijk als je filmt/opneemt? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Licht, geluid etc.

OOGPUNT bedankt voor de leuke ervaring en het filmpje! Vrijdag komen alle ouders en gaan we het presenteren. We kijken enorm uit naar de reactie. Hierna plaats ik het filmpje op Ouderportaal, zodat alle ouders het filmpje kunnen bekijken en ik ga het filmpje ook delen met het bestuur (24 scholen).

Inge (De Cirkel):

In één woord: GEWELDIG!

Ik vond Spraakwater Ridders goed aansluiten bij groep 3 en een mooie start om de komende weken mee verder te gaan!

Onze complimenten! Geen aanpassingen meer doen aan dit project. Het is perfect zo!

Aukje (Brandevoort):

Mijn mond staat nog steeds open. Wat een geweldige Spraakwater Rap clip is het geworden! Echt heel gaaf! Swingend én een mooie boodschap. Ik wil jullie graag een compliment geven. Over de manier hoe jullie met de kinderen hebben gewerkt. De kinderen vonden het geweldig, maar dat zullen de leerkrachten nog wel met meer inhoud laten weten. Als ik het als directie al van de kinderen hoor, dan wil dat wat zeggen. 

Ook hoe flexibel jullie waren vond ik heel prettig.

En in de communicatie werkte het heel goed.

Mijn complimenten! Hopelijk komen we jullie nog vaker tegen met projecten.

Nency (De Linde):

Leukste project wat ik ooit heb gedaan met een klas!

Het leeft echt bij de kinderen.

Eefje (De Kruisboelijn):

Complimenten!! Onze leerlingen hebben wel eens moeite met 'vreemde' gezichten, maar daar was door jullie enthousiasme en afwisselingen in het programma geen sprake van. Ze kwamen de dagen erna zelf terug op het geleerde (bijzonder hoor)!!

 

Henny (De Perroen):

Super! Wat een betrokkenheid van leerlingen brengen jullie teweeg! Je wordt er vanzelf vrolijk van! Aktie, enthousiasme, afwisseling en humor. Wat een combinatie!

Een leerling zei na afloop: 'Deze man heeft gymnasium van grappen!' 😂

Susan & Wendy (De Klapwiek):

Mijn collega’s waren vandaag razend enthousiast!!!

En de kinderen natuurlijk ook! Spraakwater Ridders: superleuk! Een mooie en grappige manier om zeker deze jonge kinderen een stuk milieubewustzijn mee te geven.

Ontzettend bedankt hiervoor. Aanrader voor scholen!

Pieter (Dierdonk)

Fantastisch! Hebben met veel plezier naar onze Spraakwater Rap clip gekeken. Genoten!

Ook de kinderen waren zeer enthousiast over het onderwerp en het project zelf. Zelden zo'n hoge betrokkenheid gezien bij een cultureel project. Ze vonden het leuk om zelf dingen te bedenken (teksten, zang, moves, etc) en vonden het ook goed dat het over het milieu ging. Mooi om te zien ook, hoe divers de verschillende shots zijn en wat dit doet met de dynamiek van zo'n videoclip. Ook erg interessant voor de kinderen om te zien en te beseffen wat dit toevoegt. Een blijvende herinnering aan de basisschool, denk ik 😊.

Margreeth en Christa (De Regenboog):

Je zit er gelijk in door de fantastische muziek en de geweldige tekeningen. Kinderen deden allemaal heerlijk mee.

Mooi dat het Spraakwater Ridders verhaal ook is verwerkt in een toernooi. Dan landt het!

De leerdoelen zijn zo leuk 'verstopt' in het project, waardoor het niet belerend, maar juist stimulerend is om actie te ondernemen.

Dat liedje van Koenibald en Aldibert zal ik nog wel vaak horen. ;)

Superblij dat we 'ja' hebben gezegd!

Sigrid (Willibrordusschool):

Vooral zo doorgaan! Echt petje af zoals jullie dit in elkaar hebben zitten, op de kleinste details gelet waardoor het automatisch voor de kinderen klopt. "Wij zijn nu ook Spraakwater Ridders", werd er in de klas nadien gezegd en dat zijn ze ook, want ze kunnen alle punten benoemen waar ze op moeten letten.

Machiel (Henri Dunant school)

OOGPUNT gaat op een leuke en enthousiaste manier met de leerlingen om, spreken 'de taal' van de kinderen. Ontzettend positief richting de kinderen. De leerlingen worden intensief betrokken in het hele proces.

Spraakwater Rap begint met een ontzettend leuke, grappige en interactieve leerzame voorstelling waarbij de kinderen op een humoristische wijze voorkennis vergaren die in de workshops wordt uitgediept. Zeer leerzaam!

Anne (De Schans):

Ik ben héél erg enthousiast! Zelfs kinderen die meestal niet meedoen, deden (na even afwachtend te zijn) mee en werden steeds enthousiaster!

Lars (Mytylschool):

Zeer geschikte workshop en voorstelling voor leerlingen in het speciaal onderwijs.​ Elk kind kon op enig moment aansluiting vinden. Complimenten!! Onze kids zijn een ervaring rijker​ en hebben er superveel van genoten! Het was een fantastische belevenis!

Adrian (leerling ISK De Vakschool):

Dankje voor de voorstelling van vandaag. Ik zweer dat waren de beste twee uren van het jaar!Feyza (leerling Hervion College):

Vandaag waren er echte pro's! Oogpunt Schooltheater is echt

heel goed :)  Weet je, OOGPUNT moet eigenlijk heel beroemd worden en op het nieuws komen.Joost (AZC school):

Fantastisch resultaat, cijfer 1-10: 10!!!

Mooi dat zoiets ook voor deze leerlingen uit asielzoekerscentra bestaat. Dank je wel!Willem (De Vuurvlinder):

De kinderen wilden eigenlijk dat OOGPUNT iedere keer kon komen, zelfs nog als ze in groep 4 t/m 8 zouden zitten. Alles gonsde nog lang na.Yvonne (Bs De Wilakkers):

Top! Grote betrokkenheid van kids en ook de leerkrachten. Verhaallijn goed overdacht en van​ andere cultuur- goed. Duidelijk en humoristisch in een goede vormgeving en presentatie.​ Voorbereiding d.m.v. workshop erg sterk waardoor kinderen meteen in het spel zitten.​ Kinderen mogen actief deelnemen. Kinderen vertelden thuis ’t hele verhaal na met de bewegingen en uitspraken. Succes!

in de krant

OOGPUNT OP TV

SPRAAKWATER Ridders en Rap van OOGPUNT worden in opdracht van de gemeente Maashorst uitgevoerd. DTV (Rochelle Moes) maakte een tof item hierover. Te zien zijn de leerlingen van Camelot en Speleon, Jeroen van den Heuvel (wethouder Maashorst voor duurzaamheid, groen en recreatie) en Yvette & Patrick van OOGPUNT.

OOGPUNT OP HET NOS JOURNAAL

Onze Tegelwipclip, die we voor de gemeente Maashorst hebben gemaakt, was op het NOS Journaal!
Eerste prijs in de categorie ‘beste clip’ NK Tegelwippen! 😉

Hier is de hele Tegelwipclip en hier is het nieuwsitem op de NOS site.

kisspng-the-guardian-logo-guardian-us-portable-network-gra-wikizero-dosyathe-guardian-2-18
bottom of page